Waarom een proteïne-shake voordat je naar bed gaat goed is!

Waarom-een-proteïne-shake-voor-het-slapen-goed-is

Vroeger als klein kind kreeg je vaak een warm glas melk voor het slapen gaan, dus zo gek is het niet om nu een proteïne-shake te nemen voordat je je bed induikt. Dat dit goed is voor je spiermassa was al redelijk bekend, maar waar zou dat toch door komen?

Onderzoek toont aan dat slaap een uniek moment van voedselinname voor het stimuleren van spiergroei kan zijn, terwijl dit geen toename van het lichaamsvet leidt.

Aan de Universiteit van Maastricht is een onderzoek gedaan door de docent Dr. Tim Snijders. Hij deed dit onderzoek met 44 gezonde jonge mannen in 12 weken. De helft kreeg voor het slapen een eiwit-shake met 30 gram caseïne en 15 gram koolhydraten en de andere helft kreeg een energierijke drank voor het slapen gaan.

Beide groepen eindigden met een verbeterde 1RM op de squat en grotere quads. Maar de mensen die een shake voor het slapengaan dronken kregen significant meer spierkracht en -massa.

Spieren kunnen dus alleen groeien en herstellen wanneer de juiste bouwstenen – aminozuren uit eiwitten – in het bloed aanwezig zijn. Maar in tegenstelling tot bloedglucose slaat het lichaam geen aminozuren op en geeft het geen afgifte om vrijwel constante circulerende niveaus te handhaven.

Conclusie
Het is op basis van deze handvol onderzoeken nog niet mogelijk om harde conclusies te trekken. Toekomstig onderzoek moet meer duidelijkheid geven over dit fenomeen. Maar de bovengenoemde onderzoeksresultaten beloven in elk geval veel goeds – het is dus zeker het proberen waard en koop nu je wei-eiwit shake om deze voor het slapen gaan in te nemen!

Gerelateerde producten

0 Reacties

Laat een reactie achter