Hoe voorkom je pijn tijdens het bankdrukken – 3 Tips

Bankdrukken

Door bankdrukken kan je veel kracht genereren in je bovenlijf. Alleen als je week na week dezelfde spiergroep traint met zware gewichten dan brengt dat wel risico’s mee op blessures. Je pezen, bindweefsel, kraakbeen en schouder kunnen beschadigen dus je moet deze oefening goed uit te voeren om dat te voorkomen.

Het goede nieuws: “meestal komt schouderpijn voort uit een slechte houding, wat gemakkelijk gefixt kan worden”,  Gebruik deze drie manieren om je techniek te verbeteren en je schouders te beschermen.

1. Probeer de stang doormidden te breken

En dan niet te letterlijk nemen, want je breekt het ijzer niet zomaar. Wanneer je de stang doormidden probeert te breken, creëer je spanning die je bovenarm naar buiten draait. “Dit brengt je schouders in een positie vanuit waar ze veel kracht hebben”. Het helpt je ook gemakkelijker te focussen op je brede bovenrugspieren en borstspieren. Zo haal je de druk van je gewrichten.”

2. Betrek je schouders bij de beweging

De meeste blessures ontstaan op het laagste punt van de oefening, wanneer de stang het dichtst bij de borst is. Wanneer je armen verder dan 90 graden gebogen zijn, rollen je schouders van nature naar voren. Helaas zorgt dit voor een slechte houding, waardoor de druk op je pezen en banden komt te staan in plaats van op je spieren. Om dit te voorkomen duw je je schouders naar elkaar toe en trek je je schouders richting je tenen.

3. Adem krachtig

Door tijdens de oefening kracht uit te blazen tijdens het duwen heb je meer kracht. Wanneer je goed uitademt dan staan je spieren in je bovenlichaam strakker en die spanning kan je gebruiken om meer gewicht te liften. Adem weer in wanneer je de stang laat zakken tot je borst. Pauzeer kort en zodra je de stang weer omhoog duwt adem je weer krachtig uit.

Om een ware energieboost te krijgen tijdens het bankdrukken zou je eens onze energiesupplementen moeten proberen. Maak je trainingen efficiënter en bereik sneller je persoonlijke doelen.

Gerelateerde producten

0 Reacties

Laat een reactie achter