7 ontbijttips voor extra eiwitten

7-ontbijthacks-voor-extra-eiwitten

Zo kom je aan je dagelijkse dosis eiwitten in de ochtend!

Een aantal personen die mee hebben gedaan aan een onderzoek en een eiwitrijk ontbijt aten voelden zich langer verzadigd dan degenen die hetzelfde aantal eiwitten aten tijdens een andere maaltijd. “Het is heel belangrijk om je dag te beginnen met proteïnen. Mensen die opstarten met een eiwitrijk ontbijt hebben minder last van vreetbuien en zitten langer vol”. Cornflakes of een geroosterde boterham zonder enige vorm van proteïne zorgen meestal voor een dip halverwege de ochtend, waardoor je sneller weer gaat eten.

Lang verhaal kort: sla de eiwitten ’s ochtends over en je zult lijden onder de gevaarlijke combinatie van honger en weinig energie. “Hoewel je van een koolhydraatrijk ontbijt een uur vol zit, kunnen eiwitten je drie uur tevreden houden”. “Het kost meer tijd om eiwitten te verteren dan koolhydraten, waardoor honger langer uitblijft.”

Gelukkig zijn eieren niet de enige dieet-proof manier om aan je eiwitten te komen. Maak handig gebruik van onderstaande zeven opties en start je dag helemaal goed!

Griekse yoghurt
Hoewel granola een uitstekende bron van goede koolhydraten en vetten is, voeg je er ’s ochtends voortaan beter een kommetje Griekse yoghurt aan toe. Goed voor 17 gram eiwitten, dezelfde hoeveelheid als ongeveer drie eieren!

Eiwitpoeder
Vervang een derde van je favoriete pannenkoekenmix door eiwitpoeder en upgrade je ontbijt gelijk met 20 gram eiwitten. Gebruik hiervoor onze vanille wei-eiwit en deze maakt je pannenkoek gelijk een stukje zoeter van smaak!

Chiazaden
Strooi voor extra proteïnen ’s ochtends een handje chiazaden over je havermout. Die bevatten, naast zo’n vijf gram eiwitten per ons, ook calcium en vezels. Ook niet onbelangrijk: ze zijn lekker én goed voor je hart.

Quinoa

Geef je ontbijtbord een makeover en verruil de havermout voor quinoa, dat met 12 gram per kom twee keer zoveel eiwitten bevat. Ook zit er een dubbele hoeveelheid magnesium in, een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het ontspannen van je spieren.

Bacon
Beleg je geroosterde boterham met drie of vier stukken kalkoenfilet en jouw ochtend is opslag 25 gram eiwitten rijker.

Zwarte bonen
Kies ’s ochtends eens voor iets anders en ga voor zwarte bonen in je breakfast burrito. Zo geniet je van een hartig ontbijt, zónder eieren.

Amandelboter
Heb je haast? Smeer een klodder amandelboter op een banaan: twee eetlepels zijn al goed voor zeven gram eiwitten. Niet slecht. bron; menshealth

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter